GRAS saopštio kakav će biti red vožnje povodom Ramazanskog bajrama

2
Radiosarajevo.ba
GRAS saopštio kakav će biti red vožnje povodom Ramazanskog bajrama
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Javni prijevoz u Sarajevu

Povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza, saopćila je Služba za odnose sa javnošću JKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo.

U  petak, 21. aprila, javni gradski prevoz odvijat će se prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.

U petak i subotu, 21. i 22. aprila, sa jednim dodatnim autobusom u saobraćaju biće pojačan prevoz prema gradskom groblju Vlakovo, navodi se u saopćenju.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Podsjetimo, prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, prvi dan Ramazanskog bajrama je u petak, 21. aprila 2023. godine, a bajram-namaz će se klanjati u 6:33 sati.

Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu predvoditi reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.

Nakon sabah-namaza, koji će se klanjati u 5.20 sati, bit će održan svečani program u izvedbi poznatih učača Kur'ana, ilahija i kasida, s početkom u 5.40 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije