GRAS objavio važno saopštenje za sve korisnike javnog prijevoza

2
Radiosarajevo.ba
GRAS objavio važno saopštenje za sve korisnike javnog prijevoza
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Gužve jutros na Čengić-Vili

Kantonalno javno komunalno preduzeće Gradski saobraćaj danas je obavijestio sve korisnike da će u petak, 31. marta, početi prodaja karata za april 2023. godine, a uz to su napomenuli da su svi korisnici dužni da prilikom kupovine kupona prilože i iskaznicu na uvid.

Prodaja karata za april mjesec počinje za sve korisnike, uključujući i radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

"Učenici osnovnih škola i učenici I i II razreda srednjih škola koji nisu u martu izvršili aktivaciju elektronskih kartica za naredni period, obavezni su što prije produžiti važnost istih kako bi mogli koristiti javni gradski prevoz.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Učenici III i IV razreda srednjih škola i redovni studenti kako bi koristili javni gradski prevoz trebaju svakog mjeseca izvršiti dopunu elektronskih kartica za prevoz.

Nezaposlene osobe su također obavezne izvršiti dopunu elektronskih kartica, a prilikom dopune uz elektronsku karticu potrebno je donijeti dokaz o redovnom javljanju u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo", saopštili su iz javnog preduzeća GRAS.

Sarajevo mora imati cjelovečernji javni prevoz

Sarajevo mora imati cjelovečernji javni prevoz

Pored toga, napomenuli su da će za penzionere dopuna elektronskih kartica za prevoz početi u ponedjeljak, 03. aprila. 

"Obavještavamo invalide i civilne žrtve rata, strane penzionere, bračnog druga penzionera, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja da su obavezni do kraja aprila ove godine izvršiti zamjenu iskaznica elektronskim karticama za prevoz, jer će od mjeseca maja moći koristiti isključivo elektronske kartice za prevoz.

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju", dodali su u saopštenju.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 03. do 10. aprila radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 11. aprila do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 sati. Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 01.04.2023. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije