! / GRAS: Građani skidaju naljepnice kojima su označena mjesta za osobe s invaliditetom

05. 03. 2020. u 09:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 121

Dopredsjedavajuća u Skupštini Kantona Sarajevo Danijela Kristić iz Naroda i pravde je predložila da se u vozilima javnog gradskog prijevoza osiguraju minimalno dva mjesta za osobe s invaliditetom.

Na ovu inicijativu su joj odgovorili iz preduzeća GRAS i kantonalnog Ministarstva saobraćaja.

Iz GRAS-a su podsjetili na sljedeće:

"U svim vozilima GRAS-a su obezbjeđena mjesta za osobe s invaliditetom i ista su označena sa naljepnicom, a nalaze se odmah kod prvih vrata u vozilu."

Zatim su ukazali na jedan problem.

"Jedan od problema sa kojima se susrećemo jeste odljepljivanje naljepnica od strane putnika, te će GRAS poduzeti sve aktivnosti da u vozilim u kojima naljepnice nedostaju one budu ponovo zaljepljene", tvrde.

Iz Ministarstva saobraćaja su također podsjetili da u svakom vozilu mora biti označeno mjesto namijenjeno za osobe s invaliditetom, trudnicama i majkama s djecom, što, kako su naveli, nalaže pravilnik o uslovima, načinu i specifičnosti organizacije obavljanja javnog linijskog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo.

Poručili su da će se ova inicijativa dostaviti prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz putnika na području Kantona Sarajevo na postupanje, ako ne postupaju u skladu sa Pravilnikom.

NEMA KOMENTARA