Gradski vijećnici Sarajeva danas se izjašnjavaju o osnivanju JU Ars Aevi

Fena
Gradski vijećnici Sarajeva danas se izjašnjavaju o osnivanju JU Ars Aevi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muzej Ars Aevi
Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici koja je najavljena za danas razmatrati Prijedlog odluke o plaćama i naknadama u organima Grada Sarajeva.

Pored ostalog, na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Sarajeva i prefekture Centralnog administrativnog okruga Grada Moskve, te između Grada Sarajeva i Grada Zuricha i ETH Zurich i Matice BiH.

Vijećnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o imenovanju zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Grada Sarajeva, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta organa uprave Grada Sarajeva.

Prema najavi Gradskog vijeća, pred vijećnicima će biti i Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje ugovora o zakupu poslovnih prostora s Općinom Stari Grad radi uspostave stalne postavke Galerije Berber, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o namjeri osnivanja Javne ustanove Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi Sarajevo.

Na sjednici će biti i Izvještaj o poduzetim aktivnostima i toku priprema za održavanje EYOF 2019., te informacije o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za period 01.01.-30.06.2017. godine te o stanju privrede i zapošljavanja u Gradu Sarajevu za 2016. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije