Građani ogorčeni, veliki dio Sarajeva 24 sata bez vode: Oglasili se iz ViK-a

5
Radiosarajevo.ba
Građani ogorčeni, veliki dio Sarajeva 24 sata bez vode: Oglasili se iz ViK-a
Foto: pixabay / Ilustracija

KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo, je nakon prekida u vodosnabdijevanju određenih naselja, normalizaciju najavio u poslijepodnevnim satima.

"Radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cijevovoda DN 700 mm na lokalitetu Bulevar Meše Selimovića, po informacijama sa terena, su u završnoj fazi a postepeno upuštanje vode u sistem očekuje se oko 15 sati", izjavili su iz ViK-a.

No, kako saznajemo još uvijek nema vode u velikom dijelu Sarajeva.

S obzirom da je radno vrijeme u ovom preduzeću završeno, a na dežurne telefone se niko ne javlja, nismo mogli provjeriti kada će konačno biti vodosnabdijevanja u dijelu Sarajeva u kojem već 24 sata nema vode.

Podsjetimo, do prekida u vodosnabdijevanju je došlo jučer u 18 sati i to u sljedećim ulicama:

Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulice: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske Lige.

Iako je normalizacija u vodosnabdijevanju najavljena danas u jutarnjim satima, nije se ispoštovalo, s obzirom na to da još uvijek navedene ulice nemaju vodu.

Brojni građani su ogorčeni "brzinom" izvođenja radova, te su upućivali brojne kritike ViK-u kako u ljetnim danimai po vrućinama nemaju vode duži vremenski period.

Sudeći prema posljednjoj objavi na zvaničnoj stranici Vodovod i kanalizacije, vode vjerovatno neće biti ni večeras. 

"Nakon završenih radova na uvezivanju novog cjevovoda DN 700 mm, most kod Vistafona, krenulo se sa zapunjavanjem cjevovoda na radni pritisak, nakon čega je uočen kvar na istom, te se moralo pristupiti ponovnom isključenju i sanaciji kvara. Prisutne su ekipe izvođača radova i KJKP “ViK-a”, te se moli građanstvo za razumijevanje", naveli su saopćenju iz ViK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije