KS / Građani više od 18 sati bez vode, evo kada se može očekivati normalizacija

05. 08. 2021. u 14:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo, je nakon prekida u vodosnabdijevanju određenih naselja, normalizaciju najavio u poslijepodnevnim satima.

"Radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cijevovoda DN 700 mm na lokalitetu Bulevar Meše Selimovića, po informacijama sa terena, su u završnoj fazi a postepeno upuštanje vode u sistem očekuje se oko 15 sati", izjavili su iz ViK-a.

Također su zamolili potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Podsjetimo, do prekida u vodosnabdijevanju je došlo jučer u 18 sati i to u sljedećim ulicama:

Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulice: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske Lige.

Iako je normalizacija u vodosnabdijevanju najavljena danas u jutarnjim satima, nije se ispoštovalo, s obzirom na to da još uvijek navedene ulice nemaju vodu.

Brojni građani su bili ogorčeni "brzinom" izvođenja radova, te su upućivali brojne kritike ViK-u kako u ljetnim danimai po vrućinama nemaju vode duži vremenski period. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)