Fali nam jedan papir: Tužilaštvo BiH ugrožava građane Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Fali nam jedan papir: Tužilaštvo BiH ugrožava građane Sarajeva
Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, veoma često komunicira sa javnošću putem različitih medija, te u tu svrhu vrlo često koristi i svoju oficijelnu Facebook prezentaciju, na kojoj objavljuje pojedine izjave.

Večeras se na njegovoj Facebook stranici pojavila veoma zanimljiva izjava, koja je u vezi sa zdravljem i sigurnošću građana Sarajeva, za šta je on zabrinut, te je tim povodom ukazao na neke nepravilnosti i probleme sa Tužilaštvom BiH, zbog čega jedna od deponija u Sarajevu ne može biti sanirana.

U nastavku prenosimo njegov komentar bez ikakvih intervencija.

"Više od godinu dana imamo spreman novac za sanaciju deponije u Smiljevićima. Deponija je značajno oštećena zbog istraga Tužilaštva BiH o mogućim ratnim zločinima. Troškove sanacije trebalo bi snositi Tužilaštvo, ali smo zbog zdravlja naših sugrađana sami izdvojili novac, ne čekajući da oni obezbijede sredstva.

Nažalost, sanacija ne može početi sve dok nas Tužilaštvo zvanično ne obavijesti da je istraga završena. Do dana današnjeg takvu obavijest nismo dobili. Imao sam sastanak krajem septembra sa građanima koji žive u blizini deponije, odmah nakon toga imao sastanak u Tužilaštvu BiH, na čiji papir još uvijek čekamo.

Goran Salihović nas je u maju obavijestio da se ta istraga zatvara, na zadnjem sastanku nam je to potrvrđeno. Papira još nema, a bez zvaničnog stava Tužilaštva nema sanacije deponije. Zdravlje naših sugrađana je ugroženo i Smiljevići jesu potencijalna ekološka bomba".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije