Evo šta će Sarajlije poslati u pismu Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
Evo šta će Sarajlije poslati u pismu Hillary Clinton
Nešto manje od 20 dana je ostalo do konačne odluke građana SAD-a, koji će se odlučiti da li će ih u naredne četiri godine predvoditi Hillary Clinton ili Donald Trump.

Mnogo je polemike oko toga ko bi trebao biti izabran na ovu funkciju, te o tome raspravljaju i u cijelom svijetu, podržavajući jednog ili drugog kandidata.

Upravo tako se i u Sarajevu pojavila inicijativa jednog dijela građana, koji su cijelu javnost u BiH pozvali da im se u subotu, 22. oktobra, pridruže na skupu podrške Hillary Clinton, o čemu smo već pisali. Skup podrške će biti održan ispred sarajevske Katedrale, a kako se navodi u saopćenju ove grupe građana, cijeli skup organiziran je u cilju podrške onima koji su BiH podržavali onda kada je njenim stanovnicima pomoć bila prijeko potrebna.

Ovim povodom kreirana je i facebook stranica "Sarajevo Votes Clinton" koja za cilj ima pružanje podrške kandidatkinji za poziciju predsjednika SAD-a, na kojoj su ispisane poruke mira i tolerancije.

Sarajlije će Hillary potpisati i poslati pismo podrške, a njegov sadržaj prenosimo u cjelosti:

"Poštovana Državna Tajnice,

Poštovana gđo Clinton,

Draga prijateljice,

iako znamo da građani Sarajeva imaju neznatan, ako ikakav, utjecaj na predsjedničke izbore u Americi, nadamo se da će naša podrška Vašoj predsjedničkoj kampanji odjeknuti svijetom. Slobodno i mirno Sarajevo jedna je od mnogih Klintonovih zaostavština, a oni koji žele učiniti Ameriku velikom ponovo, trebaju znati da je jedina velika Amerika, Amerika sa Klintonovom u Bijeloj kući.

Prijeteći glas kampanje sa predsjedničkih izbora 2016. godine svakako odjekuje svijetom. Ovaj glas govori o mržnji, ratnim zločinima, svemu osim o vrijednostima koje vjerujemo da Sjedinjene Američke Države zastupaju kao lider slobodnog svijeta.

Poštovana Državna Tajnice, pred Vama je težak zadatak. Pokazat ćete svijetu da Sjedinjenje Američke Države predstavljaju više od tog zlokobnog glasa.

Mi, dolje potpisani građani Sarajeva, smo uz Vas, poštovana Državna Tajnice, kao što ste Vi, mnogo puta, bili uz nas. Zajedno smo jači i zajedno ćemo pobijediti, kao što to uvijek učinimo.

Sarajevo glasa za Clinton.

                                                                                    S poštovanjem, 

                                                                                    Građani Sarajeva"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije