Dok se planira prodaja Skenderije, radovi na fasadi se privode kraju

S. H.
Dok se planira prodaja Skenderije, radovi na fasadi se privode kraju
Radovi na fasadi Centra Skenderija u Sarajevu privode se kraju.

Rekonstrukcija Skenderije radi se dio po dio, koliko smo u mogućnosti, rekao je za Radiosarajevo.ba direktor Centra Skenderija Amer Kapo.

O projektu kompletne obnove Skenderije još nema govora, rekao je Kapo, jer se čekaju investitori, stoga se radovi na fasadi vrše u sklopu redovnog održavanja. Radovi će se nastaviti u dvorani Mirza Delibašić gdje će se sanirati podovi, te će se raditi LED rasvjeta u Privrednom gradu.

Do sada je urađena i rekonstrukcija amfiteatra Doma mladih u kojem će se otvoriti klub koji će raditi na tri nivoa. O gradnji garaže, kao i drugim ranije najavljenim projektima, još uvijek nema govora. Novca nema, kaže Kapo.

Kako je naveo, u Centru ima dosta neiskorištenog prostora poput Ledene dvorane na kojoj bi se mogle praviti garaže ili neki drugi objekt. 

Nejasno je zbog čega se radi na sanaciji fasade kada je u planu da se Centar Skenderija proda ili da se ide u javno-privatno partnerstvo s eventualnim investitorom. Direktor Centra nije upoznat s prodajom, no ne krije da postoji mogućnost da se bar dio Centra proda ili da se sklopi javno-privatno partnerstvo. Odluku će svakako donijeti Skupština Kantona Sarajevo, odnosno Vlada u čijem je vlasništvu ovo poduzeće.

Postojali su planovi da se na prostoru dvorane Mirza Delibašić, eventualno Doma mladih, gradi velika koncertna arena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije