Do 17 sati, 12 sarajevskih naselja će biti bez vode: Od Marijin Dvora do Baščaršije smanjen pritisak

0
Radiosarajevo.ba
Do 17 sati, 12 sarajevskih naselja će biti bez vode: Od Marijin Dvora do Baščaršije smanjen pritisak
FOTO: Facebook / ViK i danas kopa

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija je i jutros stigla informacija o radovima na vodovodnoj mreži za 28. juli.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema za danas su planirani radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama:

  • Rukodol, Posavska, Novopazarska, Ćamila Avdića, Majdanska, Avde Smajlovića, Put Mladih muslimana, Cicin han, Brdo džamija, Berkuša mala, Hotonj donji, Numan paše Ćuprilića, Zabosnice, Seada Bublina i Begluk.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Za danas su, od 09:00 do 16:00 planirani i radovi na zamjeni zatvarača DN 250 mm na spoju ulica Obala Kulina bana i Hamze Hume (most Skenderija). U sklopu pomenutih radova doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju (voda će se isporučivati pod smanjenim pritiskom) u dijelu grada od Marijin Dvora do Baščaršije i području Bistrika, Alifakovca i Hrvatina.

Do potpunog prekida u vodosnabdijevanju doći će u naseljima:

Komatin, Soukbunar, Cicin han, Boguševac, Mahmutovac, Paje, Hošin brijeg, Trčivode, Močila, Hambina carina, Pogledine i Hrid. Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo do 17:00h. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije