Djeca za djecu: Mali paketići ljubavi i sreće

J. Ć.
Djeca za djecu: Mali paketići ljubavi i sreće
Humanitarna organizacija studenata “Ruku na Srce” iz Sarajeva i ove godine organizira novogodišnju podjelu paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica.

„Jedva čekamo da djeca u Zvorniku otvore naše male paketiće ljubavi i sreće“, kazali su veseli učenici Osnovne škole "Isak Samokovlija" .

Mališani ove sarajevske škole sa svojim roditeljima i razrednim starješinama potrudili su se, pripremili, osmislili i spakovali paketiće svojim vršnjacima.

Naime, inicijativa je potekla od strane Vijeća roditelja OŠ "Isak Samokovlija" i svi su je odmah jednoglasno prihvatili.

„Za ovu humanitarnu organizaciju smo vidjeli na jednom bh. portalu. Humanitarna akcija je mnogo veća od ovoga što naša škola radi. Humanitarna organizacija 'Ruku na srce' iz Sarajeva organizirala je akciju koja se zove 'Ni jedno dijete bez paketića'. Vidjeli smo i odlučili se priključiti toj akciji, te zamolili da doprinesemo na neki način. Jedini uvjet smo imali da znamo kome to ide kako bi djeca mogla bolje osjetiti“, kazala je za portal Radiosarajevo.ba Član vijeća roditelja Edita Šabović, istaknuvši da su dobili spisak od 104 paketića koja su potrebni za djecu u Zvorniku.

Paketići idu u dva povratnička naselja kod Zvornika, djeci u OŠ „Kamenica“ i OŠ „Drinjača“.

Kako je kazala Šabović za naš portal, rado su se odazvali. Dobili su tabelu s godištima djece, te su tako prema uzrastu i broju paketića organizirali se masovno, i krenuli u ovu akciju.

„Djeca su sama pakovala, roditelji kupovali prema nekom planu, a s razrednim  starješinama su pakovali. Bili su sretni, pisali su poruke“, kazala je Edita, dodavši ono najvažnije, a to je da u tim malim kutijicama sreće šalju ljubav i neko svoje osjećanje.

"Mi smo od organizacije tražili da se uključimo. Oni su bili iznenađeni i vidno oduševljeništo smo se sjetili toga, jer mislimo da je njihova akcija puno veća", kazala je na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije