Humanitarni bazar u Sarajevu: Kako možete pomoći izbjeglicama iz Sirije

Radiosarajevo.ba
Humanitarni bazar u Sarajevu: Kako možete pomoći izbjeglicama iz Sirije
Bazar "Dobre volje", sedmi po redu, održat će se u subotu 10. decembra u Pomozi.ba prostorijama na Čengić Vili, ulica Dr. Fetaha Bećirbegovića br 8 (opa. kod prostorija JKP Rad).

Obzirom da su nastupili hladniji dani, bazar će ovaj put biti u zatvorenom prostoru, sa raznovrsnom ponudom kao i svaki put do sada.

Međutim, ovaj put će svi posjetitelji će moći da dobiju i besplatan čaj, da se malo ugriju u ovim zimskim danima, a bit će tu i domaći keksići "koje će pripremiti žena kojima je želja da na taj simboličan način počaste sve one koji podržavaju naš rad", kažu iz Udruženja "Pomozi.ba".

Sredstva od ovog bazara bit će usmjerena na projekat "Obrok za sve" s tim da će ovaj put dio sredstava usmjeriti i na projekat "Brašno" kojim će se pomoći zbjeglicama iz Sirije koje se nalaze na području same Sirije kao i u kampovima u Turskoj.

"Ti ljudi prolaze kroz težak period, pogotovo zadnje vrijeme, period kroz koji smo mi prolazili prije 20 godina, pa ako ništa možemo im pomoći tom jednom kilom brašna.
Cijene na bazaru biće simbolične, počevši od 0.50 KM", dodaju iz Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije