Šta su mladi radili od 1. do 5. decembra?

Radiosarajevo.ba
Šta su mladi radili od 1. do 5. decembra?
Radiosarajevo.ba / Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini
Lokalni tim Sarajevo, Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, od 1. do 5. decembra obilježio je Međunarodni dan volontera.

"Ove godine 5. decembra Međunarodni dan volontera obilježili smo pod imenom Pet dana volontiranja 2016. (PDV16). Željeli smo poboljšati odnose između škole i ASuBiH-a te smo volontirali i u školama, u smislu poboljšavanja školskog enterijera i eksterijera. Kao što i sam naziv projekta kaže (Pet dana volontiranja), u školama se volontiralo pet dana.

Počevši u četvrtak, 1. decembra, volonteri su u školama skupljali plastične boce i čepove. U toku ostalih dana smo čistili školska dvorišta, pomagali čistačicama u školama, uređivali enterijer s ciljem stjecanja boljih uvjeta za rad, te organizirali razmjene knjiga u školama", stoji u saopćenju Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Zamijenili su srednjoškolci i uloge s profesorima, te su učenici bili profesori na jedan dan. Škole koje su uzele učešće su: Druga gimnazija Sarajevo, Prva bošnjačka gimnazija, Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije