Budite humani: Pridružite se biciklističkom konvoju

E.B.
Budite humani: Pridružite se biciklističkom konvoju
U nedjelju, 11. decembra biće organiziran prvi Nextbike humanitarni konvoj.

Cilj je napuniti košare na biciklima proizvodima (hrana, slatkiši, higijenski proizvodi, flomasteri, pelene za odrasle...) te donirati ih Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

"Okupljanje je predviđeno u nedjelju u 11 sati i 30 minuta kod mosta Suade i Olge. Tu će biti obavljena kratka registracija učesnika, a u 12 sati konvoj će krenuti rutom kroz Vilsonovo šetalište, preko Dolac Malte, Otoke, biciklističkom stazom do holela Radon Plaza gdje će nas čekati predstavnik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić i topli napitak za učesnike", izjavio je za Radiosarajevo.ba Ahmed Ćerimović prvi čovjek Nextbikea i direktor agencije Supermarket.

Svi koji žele učestvovati u Nextbike humanitarnom konvoju svoju prijavu mogu poslati u Facebook inbox ili na mail info@nextbike.ba, kako bi rezervirali svoj Nextbike bicikl.

"Pozivamo sve bicikliste dobrog srca da se pridruže ovoj akciji. Možda će biti malo hladno, ali vjerujemo da će biciklisti i ovaj put pokazati svoju humanost, jer ovom akcijm ćemo ugrijati mnoga srca štićenika u Zavodu", porčuje Ćerimović.

 

 

Bicikli za iznajmljivanje Nextbike pravi su hit u glavnom bh. gradu. Da je tako govore brojke o registrovanim korisnicima. U prvih šest mjeseci bilo je 16 hiljada najmova, a korisnici su prešli preko 48 hiljada kilometara. Sve to otvara put za nova širenja, prije svega povećanje broja bicikala te uspostavljanjem novih lokacija u Sarajevu, a vode se pregovori i sa drugim gradoviuma u našoj zemlji.

Za sada su bicikli dostupni na šest lokacija: Alta Shopping Centar, Importanne Centar, Zmaja od Bosne 47 (kod hotela Bristol), Općina Novi Grad, Sportski centar Safet Zajko, hotel Radon Plaza te kod BBI Centra.

Iznajmite na jednoj lokaciji, vratite na drugoj!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije