Diplome za 120 polaznika besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika

Radiosarajevo.ba
Diplome za 120 polaznika besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika
U velikoj sali Općine Centar danas su uručene diplome polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika.

Kurs za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra realizirala Općina Centar u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“. Za ovu namjenu Općina je iz budžeta izdvojila oko 7.000 maraka.

Namjera projekta prije svega bila je podstaknuti mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine. Jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladima za period 2014-2020. godine jeste unapređenje formalnog obrazovanja, te podržavanje neformalnih programa obrazovanja.

Imajući u vidu navedeno, a s obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar već drugu godinu zaredom organizira besplatne kurseve stranih jezika. Realizacijom projekta u 2016. godini omogućeno je da 120 mladih sa područja općine Centar pohađa po 36 besplatnih časova iz njemačkog i engleskog jezika.

Edukacija polaznika održavala se u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar tri puta sedmično. Nakon što su uspješno završili modul koji se sastojao od 36 časova, polaznicima su uručene diplome.

U ime Općine Centar prisutne je pozdravila Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport te uručila diplome polaznicima kursa.

"U ime Općine Centar želim izraziti zadovoljstvo što smo danas ovdje da okončamo ovogodišnji projekt svečanim uručenjem diploma. Općina Centar već drugu godinu realizira ovaj projekt za mlade uzrasta od 15 do 30 godina, a nadam se da će njegova realizacija biti nastavljena i u budućnosti. Komisija Općinskog vijeća za pitanja mladih učestvovala je u predlaganju ovog projekta, a na osnovu iskustava u proteklom periodu on se pokazao itekako opravdanim. Nadam se da će vam diplome koje ste stekli pomoći prilikom zapošljavanja i biti od koristi u budućem životu", istakla je Šero.

Jedan od polaznika besplatnog kursa Ismar Sućeska-Hadžić kazao je da je ovo bila dobra prilika da stekne vrijedna znanja.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim Općini Centar i Školi za strane jezike „Poliglot“ što su omogućili mladim ljudima da besplatno pohađaju kurs stranih jezika. Bio sam pozitivno iznenađen ovim projektom i prijavio se. Ovakve stvari treba promovisati. Sa profesoricom koja je vodila moju grupu stekao sam izuzetno vrijedna znanja, i zbog toga sam iskreno prezadovoljan", dodao je Sućeska-Hadžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije