Diplomatski zimski bazar oduševio posjetioce: Bosanci i ovaj put pokazali veliko srce

0
Radiosarajevo.ba
Diplomatski zimski bazar oduševio posjetioce: Bosanci i ovaj put pokazali veliko srce
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Diplomatski bazar

Diplomatski zimski bazar otvoren je danas, 2. decembra, u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji.

"Bazar je prilika da se okupe poljoprivrednici Bosne i Hercegovine, ali i međunarodna zajednica kako bi uživali u kulturnim i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta i prikupili sredstva za pomoć djeci i mladima u BiH", navodi se u saopćenju organizatora bazara.

Ove godine predstavit će se više od 45 ambasada i međunarodnih organizacija, uključujući i devet novih zemalja.

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Na štandovima će se prodavati specijalni i neobični predmeti koji mogu biti savršen poklon za praznike što nam dolaze.

Prostor za djecu nudi zabavu koja uključuje escape rooms, naučne eksperimente, dvorac na napuhivanje i druga iznenađenja. Inkluzivni kutak je mjesto na kojem sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti, mogu uživati u Bazaru.

Humanitarni bazar Pomozi.ba: Veliki odziv građana Sarajeva

Humanitarni bazar Pomozi.ba: Veliki odziv građana Sarajeva

"Ne propustite aukciju na kojoj se nude destinacije za odmor, sportski rekviziti uključujući i potpisan dres Edina Džeke, pa čak i vožnju helikopterom za dvije osobe", navodi se u priopćenju.

Bazar je otvoren od 11 sati, a u 12 je održana ceremonija otvaranja Bazara, gdje su se kratko obratili organizatori događaja.

Predsjedavajuća Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Gry Reinertsen, supruga ambasadora Norveške u BiH, istakla je da se nadaju da će prikupiti dovoljno sredstava za pomoć djeci.

"Nadamo se da ćemo prikupiti sva sredstva koja će nam pomoći da pomognemo djeci i mladima u Bosni i Hercegovini. Djeca i mladi kojima pomažemo su oni koji se suočavaju sa raznim poteškoćama, djeca oboljela od raka, siročad, djeca koja su u teškoj finansijskoj situaciji, dakle sva djeca i mladi širom Bosne i Hercegovine", rekla je Reinertsen.

Diplomatski bazar
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Diplomatski bazar

Ovaj humanitarni bazar predstavlja zajedničku misiju ambasada i međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i desetina volontera koji vrijedno rade na prikupljanju što više sredstava za djecu sa poteškoćama u razvoju u cijeloj BiH.

Diplomatski zimski bazar je otvoren od 11 do 17 sati. Sav prihod Bazara odlazi u ruke organizacijama koje rade sa djecom i mladima koji se suočavaju sa raznim poteškoćama, iz cijele Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije