Dobrinja: Više od 200 sarajevskih maturanata proslavilo kraj osnovnog obrazovanja

1
Radiosarajevo.ba
Dobrinja: Više od 200 sarajevskih maturanata proslavilo kraj osnovnog obrazovanja
Print Screen / Defile - Maturanti Dobrinje

Više od dvije stotine maturanata prošetalo je danas Dobrinjom i na taj način zatvorilo jedno poglavlje svog života, te sa nadom, uzbuđenjem, velikim snovima i planovima zakoračilo u naredno.

Okupili su se u dvorištima svojih škola u kojima su posadili drvo koje će simbolizirati njihovu generaciju, ali i biti uspomena na njihovo školovanje, kako njima, tako i nastavnicima, porodici i prijateljima. 

Iz Vijeća roditelja KS su poručili da su učenici bili podijeljeni po odjeljenjima, da bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

Prvi su u 18 sati krenuli maturantice i maturanti iz OŠ "Ćamil Sijarić" uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra te uz dobar ritam došli do OŠ "Skender Kulenović" Bulevarom Mimar Sinana gdje su im se pridružili maturantice i maturanti ove škole u 18:15.

Duplo veća kolona nastavila je istim pravcem do drugarica i drugara iz OŠ "Osman Nuri Hadžić" koji su se ovoj koloni pridružiti oko 18:30 u ulici Lava Tolstoja.

Tada u punom sastavu vesela i sretna ekipa išla je Bulevarom branilaca Dobrinje!

potom su otižli do Sportske dvorane gdje su skrenuli ka Spomeniku Braniocima Dobrinje i odali počast herojima koji su svoje živote dali za Dobrinju, naš grad i našu Domovinu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije