Danas nešto blaži propisi "par-nepar" sistema: Zbog Božića policija tek upozorava

Radiosarajevo.ba
Danas nešto blaži propisi "par-nepar" sistema: Zbog Božića policija tek upozorava
Iako je najavljeno da će jutros od sedam sati vozači svih vozila na čijim tablicama je posljednji broj paran, a nađu se u saobraćaju, biti sankcionisani i „masno“ kažnjeni, čini se da je stanje na terenu malo drugačije.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na terenu se nalaze policijski službenici koji zasada upozoravaju vozače na uvođenje „par-nepar“ sistema, ali još uvijek nema informacija da li je neko kažnjen predviđenom kaznom. T

akođer, kazali su nam i da je danas policija posebno senzibilizirana, budući da su u toku božićni blagdani, te je potrebno ljudima obezbijediti nesmetanu vožnju, da bi sva svojim porodicama uživali u blagdanima.

Ipak, ističu iz MUP-a KS-a, svi drugi slučajevi se rješavaju prema uredbi Vlade Kantona Sarajevo, koja određuje novčane kazne za kršenje propisa i to od 500 do 1.000 KM za fizička lica, te 1.000 do 5.000 KM za pravna lica.

Također, istakli su i da su im telefoni danas "usijani", te da je ogroman broj građana koji se raspituju za novi sistem saobraćanja, zbog čega je gotovo nemoguće dobiti Operativni centar.

Sutra, u ponedjeljak 26. decembra od 00:00 sati zabrana će se odnositi na vozila čije se registarske tablice završavaju neparnim brojem, i tako naizmjenično sve dok je na snazi epizoda - uzbuna.

Ova mjera se ne odnosi na vozila policije, inspekcijskih organa, ministarstva odbrane, javnog gradskog prijevoza, komunalnih preduzeća i vozila sa diplomatskim tablicama te hitnih intervencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije