Veliki broj građana traži objašnjenje "par-nepar" sistema, stanje na terenu dobro

Radiosarajevo.ba
Veliki broj građana traži objašnjenje "par-nepar" sistema, stanje na terenu dobro
Jutros od 7 sati na saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo je nešto mirnije, a nakon što je uveden sistem "par-nepar" saobraćanja zbog velikog zagađenja zraka u glavnom gradu BiH.

Dio je to odluke Operativnog centra Vlade Kantona Sarajevo, u sklopu treće epizode "Uzbuna", koja se proglašava u slučaju velikog prekoračenja i kritičnog zagađenja zraka, koje postaje opasno po stanovnike. 

Kontaktirali smo jutros i Operativni centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, gdje smo se interesirali kako građani prihvataju ovaj sistem saobraćanja i da li ga poštuju.

Kako su nam kazali policijski službenici se nalaze na terenu i obavljaju svoj dio posla kako bi sve proteklo u najboljem redu, ali istakli su i da je, od jutros, veliki broj poziva stigao od građana koji se raspituju za detalje privremene zabrane saobraćanja

Do sada nije bilo ni nekih posebnih sitauacija, kao ni izvještaja o kaznama, zbog čega se pretpostavlja kako građani u većini slučajeva poštuju ovu odluku Vlade te kako neće biti problema na ulicama u KS-u.

Podsjećamo, ova odluka je javnosti saopćena jučer popodne, zbog čega je veliki broj građana negodovao, ali i kritikovao ovakvu odluku. Ipak, mnogi su se morali povinovati novim pravilima, jer su kazne za njihovo nepoštivanje zaista velike, odnosno, pravna lica bi za kršenje ovog pravila mogla platiti 1.000 do 5.000 KM kazne, dok bi fizička lica bila kažnjena sa 500 do 1.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije