Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

0
Radiosarajevo.ba
Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija na ulicama Sarajeva

Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas, 29. marta s početkom u 9.30 sati.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 19. marta, nakon razmatranja posljednjih dešavanja koja su uznemirila građane iz sigurnosnih razloga, zakazao je hitnu sjednicu Skupštine.

Ranije su sva resorna ministarstva u Vladi i pravosudne institucije bili zaduženi da dostave potpunu informaciju sa relevantnim elementima, pokazateljima i komentarima koji se odnose na prisutnost razbojništva, prisutnost droge na ulicama i školama, remećenje javnog reda i sigurnosti, nasilničko ponašanje i ostala krivična djela.

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Cilj je, kako se ističe, izbjegavanje manipulacije polovičnim informacijama, već sveobuhvatno sagledavanje stanja sigurnosti i eventualnih izazova, rizika i opasnosti koji potencijalno mogu usložiti sigurnosne prilike na području Kantona.

Dostavljene informacije trebaju sadržavati i prijedloge aktivnosti i mjere kojima bi se prevenirale i otklonile sigurnosne prijetnje ili rizici po javni red i mir, a koji su u domenu njihove nadležnosti.

/ Anketa

Osjećate li se sigurno u Sarajevu?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije