Ciglane: Završen veliki dio radova na uređenju dijela Merhemića trga

Radiosarajevo.ba
Ciglane: Završen veliki dio radova na uređenju dijela Merhemića trga

Otkako traju građevinski radovi na sanaciji i uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama, koji su započeli sredinom jula ove godine, radnici angažovane građevinske firme "Bosman" su završili sa postavljanjem granitnih ploča na ovom dijelu Merhemića trga površine 600 metara kvadratnih.

Također je završena izgradnja stepeništa i pristupne rampe za nesmetan prolazak osobama u invalidskim kolicima. Stepenište i pristupna rampa su obloženi novim kulir pločama otpornim na sve vremenske uvjete.

Ugrađeni su i slivnici, zasađeno dekorativno drveće i postavljen parkovski mobilijar. Pri kraju je izrada metalne konstrukcije na kojoj su postavljene brisoleje kao zaštita od sunca, te još treba završiti polaganje ploča u novoizgrađenoj fontani koja je postavljena na sredini obnovljenog dijela trga.

Nova fontana će imati šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata niz koje bi se slijevala voda a bit će ugrađena i led rasvjeta.

Pomenuti radovi se izvode na osnovu ugovora za rekonstrukciju dijela trga, kojeg su 23. juna potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić, u ime Općine Centar kao finansijera projekta, dok je u ime izvođača radova firme Bosman d.o.o. Sarajevo ugovor potpisala direktorica firme Medina Jahić.

Vrijednost projekta je procijenjena na 286.222 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta.

Realizacijom ovog projekta, osim lijepo uređenog centralnog dijela Merhemića trga, bit će onemogućen ulazak i prolaz motornim vozilima kako bi se spriječila oštećenja novih ploča na obnovljenom trgu, što je bio problem tokom svih prethodnih godina.

Izuzetak čine dostavna vozila koja će imati posebna odobrenja koja će važiti u tačno utvrđeno vrijeme za dostavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije