Maleni Sarajlija i njegov brat rast će sa stablima koje su zasadili u Hrasnom

Radiosarajevo.ba
Maleni Sarajlija i njegov brat rast će sa stablima koje su zasadili u Hrasnom
Facebook / Sarajevo

Jedan četverogodišnji dječak i njegov brat, koji ima svega trideset dana od danas će rasti zajedno sa svoja dva stabla, u svom novom naselju, u Hrasnom, objavljeno je na Facebook stranici KJKP Park Sarajevo.

Za nekoliko godina danas četverogodišnji Sarajlija i njegov mlađi brat moći će s ponosom svojim drugovima pričati lijepu priču o tome kada su doselili u Hrasno, u Novom Sarajevu, a koliko dugo stanuju tu moći će mjeriti i visinom svoje dvije lipe koje od danas, u njihovo ime rastu u blizini zgrade u kojoj žive i igrališta na kojem će se igrati.

Rođenje mlađeg sina u doba koronavirusa, u vrijeme kada je u svijetu i njihovom gradu vladalo pravo vanredno stanje, kupovina novog stana, selidba i prvo proljeće na novom naselju bili su razlog njihovim roditeljima da sve novitete i zahvalnost što imaju dva prekrasna djeteta obilježe na najljepši mogući način, tako što će svojoj djeci, ali i komšijama pokloniti najljepši dar, dva nova mlada, prekrasna stabla.

"Znali su da je preduzeće Park od prošle godine pokrenulo inicijativu- saradnju sa građanima da zajednički novim mladim stablima obogaćuju sarajevske parkove i travnjake. Znali su i da Park ima vlastiti rasadnik u kojem uzgaja sadnice drveća, ali i da u dogovoru obezbjeđuje besplatnu stručnu pomoć, alat i rad prilikom sadnje tih stabala. Obratili su se preduzeću Park s prijedlogom i dogovori o lokaciji, odabiru stabala i sve potrebno vrlo brzo bili su gotovi", objavljeno je na Facebooku.

Danas kada njihov mlađi sin puni prvi mjesec života, mlada porodica okupila se ispred zgrade, u blizini igrališta i dočekali Parkovu ekipu koja je dovezla stabla i došla da pripremi zemljište, a onda su zajedno obavili sadnju i prvo zalijevanje.

U svemu glavnu ulogu naravno imao je stariji sin, koji je uz pomoć mame i tate zasadio i svoje, ali i bratovo drvo. Presretni dječak obećao je da će stabla zalijevati da izrastu u najljepše lipe u Sarajevu, ali da će ih i čuvati da ih drugi ne polome i ne unište.

Pozvao je i svoje komšije da mu pomognu da se njegova obećanja ispune.

"Osmijeh na dječakovom licu bio je dovoljan da i radnici Parka znaju da mladi roditelji koji su nedavno doselili u Hrasno odgajaju prekrasnog budućeg ekologa i zaštitnika svoje okoline, te poručili i drugima da na isti način poklone svom gradu nova, mlada stabla. Preduzeće Park na svaki poziv ovakve vrste odgovorit će odmah, jer jedino zajedno Sarajevu ćemo omogućiti da ima najljepše zelene površine i parkove", objavljeno je na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije