Pripreme za otvaranje: Evo kako će izgledati posjete sarajevskom zoo vrtu

Radiosarajevo.ba
Pripreme za otvaranje: Evo kako će izgledati posjete sarajevskom zoo vrtu
Foto: KJKP Park / Izvršena dezinfekcija

Urađena je još jedna priprema za ponovno otvaranje popularne Pionirske doline i zoo vrta nakon pandemije koronavirusa, poručuju iz KJKP Park. 

Naime, zaposlenici KJP "Veterinarska stanica" jutros su izvršili dezinfekciju kompletnog prostora sarajevske zelene oaze, koja je za posjetioce zatvorena još od 18. marta. Osim dezinfekcije dječijih igrališta kojih je nekoliko u Pionirskoj dolini, izvršena je dezinfekcija i svih pješačkih staza, zelenih površina, parkovskog mobilijara, kao i svih mostova preko Koševskog potoka koji spajaju dvije strane zoološkog vrta.

Dezinfekcijom su obuhvaćeni i otvoreni dijelovi nastambi u kojima su smještene životinje, ali i poslovni prostori i površine koje koriste uposlenici. Kompletan posao urađen je u okviru saradnje i u koordinaciji sa Kantonalnim štabom CZ. ž

"Na ovaj način Pionirska dolina u potpunosti je spremna da ponovo ugosti posjetioce zoološkog vrta i rekreativno zabavnog centra, a i po otvaranju posjetioci će biti obavezni nositi zaštitne maske, rukavice, koristiti sredstava za dezinfekciju, kao i poštivati socijalnu distancu. Uskoro će na ulazu u Pionirsku dolinu biti postavljen i uređaj za dezinfekciju", poručuju iz Parka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije