Blokirano 61 vozilo: Sarajlije negoduju, a kako pokušavaju izbjeći kaznu?

H. A.
Blokirano 61 vozilo: Sarajlije negoduju, a kako pokušavaju izbjeći kaznu?
Tri mjeseca vozači u glavnom gradu Bosne i Hercegovine koji se nepropisno parkiraju suočeni su s drukčijim načinom kažnjavanja.

Naime, osim papira zakačenog na brisačima automobila, ili premještanja njihovog vozila pauk-službom, sad se suočavaju i s blokiranim točkovima.

O tome se mnogo govorilo, a zanimljivo je i kako su to Sarajlije prihvatile. Fotografije koje često možete vidjeti na društvenim mrežama govore o "domišljatim" idejama kako se riješiti blokade - najčešće su to smiješne situacije, u kojim biste samo došli u veće probleme i sukob s policijom.

Iz KJKP Rad, koji su nadležni za ovu vrstu kažnjavanja, ističu da je činjenica da još uvijek postoje oni koji pokušavaju na sve moguće načine izbjeći plaćanje parking-mjesta.

"Ali daleko, daleko manje nego li je to slučaj bio na samom početku kada se ova predmjera aktivirala. Generalno ljudi negoduju. Poduzeće Rad se pobrinulo da ova informacija stigne do svih građana kako bi znali o čemu se konkretno radi i na koji način da postupaju ako se nađu u takvoj situaciji", istaknuo je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Od novembra, od kada je krenulo s postavljanjem blokada na točkove, do danas su zaposleni KJKP Rad blokirali 61 automobil.

"Radnici KJKP Rada koji postavljaju blokade pridržavaju se propisa iz Odluke Sl. novine KS 25/16 gdje su dužni da na prednje vjetrobransko staklo ostave doplatni nalog, blokiraju točkove i na vozačeva vrata postave naljepnicu kojom se vozač upozorava da je onemogućeno kretanje vozila i detaljno objašnjen dalji postupak ako se nađu u takvoj situaciji", dodao je Ramić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije