Apel građanima: Uklonite automobile ispod stabala!

Fena
Apel građanima: Uklonite automobile ispod stabala!
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Građani trebaju voditi računa o kretanju stazama koje prolaze ispod stabala, te da svoje automobile ne parkiraju u blizini stabala.

U ovom trenutku situacija je takva da Kantonalno javno poduzeće Park ne može garantirati koje stablo može izdržati težinu snijega, a koje ne, još jednom su upozorili jutros iz ovog poduzeća.

Uklanjanjem automobila koji su parkirani ispod stabala, dodaju iz Parka, omogućio bi se prilaz vozilima Parka s autokorpama.

"Mi smo u kontaktu s Operativnim centrom MUP-a Kantona Sarajevo, Ministarstvom za komunalnu privredu infrastrukturu KS-a i Civilnom zaštitom KS, a osim poslova koje smo izvršavali tokom cijele noći do sada smo imali preko 300 intervencija po pozivu", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Kljajić-Hamza

KJKP Park također radi i na zaštiti i čišćenju snijega i s nastambi za životinje, ali i stablima u RZC Pionirska dolina i zoo vrtu, te zaštiti staklenika u rasadniku u Nedžarićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije