Saopćenje iz Vodovoda: Veliki problem u vodosnabdijevanju zbog snijega

Radiosarajevo.ba
Saopćenje iz Vodovoda: Veliki problem u vodosnabdijevanju zbog snijega
Facebook / KJKP ViK
Iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajeva jutros su saopćili da je, zbog vremenskih prilika, snabdijevanje vodom širega gradskog područja izrazito otežano.

"Zbog vremenskih prilika koje su nastupile u toku noći i u jutarnjim satima, dolazilo je do čestih strujnih udara i poremećaja u snabdijevanju električnom energijom izvorišta i pumpnih stanica, što za posljedicu ima poremećaj u snabdijevanju vodom šireg gradskog područja.

Naše ekipe su na terenu i očekujemo stabilizaciju u toku dana. Molimo naše potrošače za razumijevanje", navode iz Vodovoda.

Također su poručili da će se danas popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: IV Viteške brigade, Gorana Čišića, Akifa Šeremeta, Velešići, Aleksandra Puškina, Zaima Šarca, Reljevo, Josipa Slavenskog, Zmaja od Bosne, Pavla Lukača, Safvet-bega Bašagića, Kovači – Stari grad, Grdonj, Maguda, Huremuša, radit će se i ispiranje novopoloženih dionica kod A - transferzale, u Banjskoj, te polaganje cjevovoda u Alipašinoj – Zije Dizdarevića .

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama/naseljima: IV Viteške brigade, Gorana Čišića, naselje Doglodi, Velika Aleja, Akifa Šeremeta, Aerodromsko Naselje, Velešići, Gornji Velešići, Aleksandra Puškina, Fadila Jahića Španca, Zaima Šarca, Višnjik, Bolnička, Bjelave, Reljevo, Josipa Slavenskog, Zaima Topčića, Zmaja od Bosne, Pavla Lukača, Derviša Numića, Avde Smailovića, Safvet-bega Bašagića, Kovači, Grdonj, Nedžada Musića, Panjina Kula, Maguda, Alifakovac, Džemala Čelića, Huremuša, Bistrik, Bistrik basamaci, Bakarevića, Franjevačka.

"U toku dana doći će i do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Kobiljača, Kenana Demirovića, Dr. Fetaha Bećirbegovića, Tuzlanska čikma", saopćeno je iz Vodovoda uz napomenu da se stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje oko 16 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije