Alma Destanović: Izgradnja bazena Bentbaša će početi ove godine

3
Radiosarajevo.ba
Alma Destanović: Izgradnja bazena Bentbaša će početi ove godine
Foto: Općina Stari Grad / Predloženo idejno rješenje za bazene na Bentbaši

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić planirao je programom rada za 2023.godinu značajne projekte za razvoj ove lokalne zajednice, a jedan od njih je i projekat revitalizacije bazena Bentbaša.

Sekretarka organa državne službe Alma Destanović i nadležne službe su u prethodnom periodu poduzele sve potrebne aktivnosti na realizaciji ovih planova, te su danas Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo predočene informacije o poduzetim radnjama i narednim koracima.

Istaknuto je da su uključene sve releventne institucije i viši nivoi vlasti koji su prepoznali značaj ovih projekata, te dali svoju podršku.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Po pitanju revitalizacije bazena Bentbaša istaknuto je da je u toku izrada studije izvodljivosti te aktivnosti na izradi finalnog Idejnog projekta kojim će biti ispoštovani svi zakonski propisi, te da će projekat prije izdavanja urbanističke saglasnosti biti prezentiran Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo.

Međutim pojedini vijećnici su tokom ove tačke iznosili pitanja i komentare koji su upućivali na to da žele opstruirati revitalizaciju bazena Bentbaša ili dovesti do toga da se probiju rokovi koji su postavljeni za projekat.

Pored toga, Klub NiP-a Stari Grad predložio je formiranje komisije Općinskog vijeća koja bi učestvovala u izradi idejnog rješenja, te da se isto uputi u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Općinsko vijeće Stari Grad odbilo je ovaj prijedlog.

Tužni prizori na bazenima Bentbaša: Hoće li močvara i mulj otjerati milionski projekt?

Tužni prizori na bazenima Bentbaša: Hoće li močvara i mulj otjerati milionski projekt?

"Žao mi je što Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Stari Grad svojim ponašanjem pokazuju da ne žele izgradnju bazena Bentbaša iako bi trebali biti svjesni koliki je značaj ovog projekta za građane. Isto tako, trebali bi znati da je posao službi da osiguraju da budu ispunjeni svi uslovi prije nego što se projekat nađe pred općinskim vijećnicima.

Nemaju razloga da preispituju naš rad jer mi radimo u skladu sa zakonom i izgradnja bazena Bentbaša će početi ove godine”, izjavila je sekretarka Destanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije