Ajnadžić odgovorio Hadžibajriću: Sve je u skladu s zakonom

Radiosarajevo.ba
Ajnadžić odgovorio Hadžibajriću: Sve je u skladu s zakonom
Općina Stari Grad / Ferhadija

Povodom pisma pomoćnika načelnika Općine Stari Grad Adisa Hadžovića upućenog načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, a u vezi uklanjanja neprimjerenog sadržaja sa javne površine na razgraničenju, Ajnadžić je uputio otvoreno pismo načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću.

"Vaš pomoćnik Adis Hadžović na jedan književno zanimljiv način pokušava predstaviti stanje na ovom lokalitetu, pa tako kaže da “postavljeni sadržaji živopisno odražavaju sliku seoskog vašara koji nije primjeren ni za provincijalne sredine“, pa me još podsjeća, kao da mi to ne znamo, da je Sarajevo kosmopolitski i multikulturalni grad.

U Općini Centar je standard i praksa da se načelnik općine obraća svojim kolegama ili rukovodiocima drugih organa državne vlasti, pa se ni ovaj put neću obraćati Vašem pomoćniku.

To što se Vaš pomoćnik dogovorio na sastanku sa predstavnicima Grada Sarajeva i Općine Centar 2. decembra 2019. godine valjda treba da se realizira sa kolegama koji se bave ovim pitanjima na jednak način kao i Vaš imenovani pomoćnik.

Ipak, imajući u vidu našu dosadašnju kolegijalnu i uspješnu saradnju kao načelnici općina Centar i Stari Grad želim izraziti iznenađenje vjerujući da je Vaš pomoćnik to uradio bez Vašeg znanja izražavajući želju da i dalje, kao načelnici, radimo zajedno u interesu stanovnika naše dvije općine svako čisteći ispred svoga praga.

Dužnost inspekcije Općine Centar je da u skladu sa zakonskim propisima i nadležnostima uklanja sve nelegalne objekte i sadržaje koji nemaju odgovarajuće dozvole, kako na ovom, tako i na ostalim lokalitetima u Centru i na tome radimo u kontinuitetu i bićemo predani tom poslu", piše u pismu koje je Ajnadžić uputio Hadžibajriću..

Podsjetimo, iz Općine Stari Grad su naveli da se na samoj granici dvije gradske općine, u dijelu ulice Ferhadija koji pripada Općini Centar, postavljeni su sadržaji potpuno neprimjereni za centralnu pješačku zonu jednog glavnog grada: aparat za cijeđenje soka, prodaja ulaznica, prodaja odjeće, kišobrana i drugo.

Općina Stari Grad izraila je nadu da će Općina Centar u što skorijem roku ispoštovati ranije postignuti dogovor i ukloniti neprimjerene sadržaje, a u interesu obje općine, kao i svih građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije