Odata počast Rami Biberu: Bio je čuvar našeg simbola

Radiosarajevo.ba
Odata počast Rami Biberu: Bio je čuvar našeg simbola
FOTO: Screenshot / Odavanje počasti u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je odao počast i položio cvijeće čuvaru jednog od najvećih simbola našeg grada, čovjeku koji je herojski branio Trebevićku žičaru, ali i prvoj žrtvi opsade Sarajeva, Rami Biberu.

“Kako se ovaj zločin nikada ne bi zaboravio, dolazna stanica Žičare je Odlukom Gradskog vijeća nazvana po njegovom imenu. Na istom je mjestu otkrivena i spomen-ploča”, kazao je Skaka.

Sestra Fahra Biber se sa velikom tugom prisjetila dana kada je njen brat poginuo na mjestu koje danas, zahvaljujući gradonačelniku i Gradskom vijeću, nosi njegovo ime:

“Ramo je ubijen na današnji dan 1992. godine na svom radnom mjestu. Time počinju strahoviti zločini nad bh. prijestolnicom. Hvala Gradu Sarajevu na čelu sa Abdulahom Skakom koji je na ovaj simboličan način odao počast prvoj žrtvi", rekla je Biber.

Ismir Nokto, generalni sekretar Udruženja Zelene beretke ističe ogroman doprinos koji je dao rahmetli Ramo:

“Sarajevo, naš glavni grad, počeo se braniti upravo na ovim padinama. Danas smo na mjestu gdje je pala prva žrtva i odajemo počast heroju koji je do kraja ostao na Trebeviću", rekao je Nokto.

Ramo je bio radnik Gradskog saobraćajnog preduzeća kome je i Žičara pripadala.

Radio je 20 godina, a poginuo u 42. godini života.

"Bio je čuvar našeg simbola, a mi ćemo čuvati njegovo ime".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije