U znak sjećanja na planinara Radeta Šimića mural u Tuzli

0
Fena
U znak sjećanja na planinara Radeta Šimića mural u Tuzli
FOTO: Fena / Oslikavanje murala

Grupa umjetnika iz Tuzle oslikava mural u znak sjećanja na sugrađanina i prijatelja planinara Radeta Šimića, koji je u februaru ove godine smrtno stradao na planini Prenj.

Miran Mujačić kaže da će to biti jedan od murala koji će biti postavljeni u naselju Stupine, kao uspomena i sjećanje na Šimića.

"Naš Rade to je zaslužio, mural će nas sjećati na njega. Bit će još murala na Stupinama, najviše posvećenih njemu", kazao je.

Damir Fajić ističe da je Rade Šimić bio oficir Oružanih snaga BiH, a prije svega njihov prijatelj sa Stupina. Na mjestu gdje će biti oslikan mural okupila se Šimićeva ekipa, ljudi sa kojima se družio i planinario.

"Dio ekipe oslikat će mural, a svi smo se okupili da mu odamo svojevrsnu počast. To je najmanje što možemo uraditi za njega", naglasio je Fajić, koji je također planinario sa Šimićem.

Lavina koja se pokrenula na Prenju usmrtila je u februaru ove godine alpinistu iz Tuzle Radeta Šimića (1990.). Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo stradalog planinara Radeta Šimića evakuirano je s mjesta nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije