Zatvor umjesto 4.200 eura kazne: Bosanac rekorder po prekršajima u saobraćaju

J. M.
Zatvor umjesto 4.200 eura kazne: Bosanac rekorder po prekršajima u saobraćaju
Službenici Njemačke savezne policije u petak ujutro zaustavili su na kontrolnom punktu Schwarzbach, na autoputu BAB8, automobil marke Audi registriran u ovoj zemlji.

Kada su u svoj kompjuter ubacili podatke o vozaču – državljaninu BiH – upalio se alarm. Pokazalo se da je 52-godišnji Bosanac nije "platio" čitav niz prekršaja koje je počinio na njemačkim saobraćajnicama u posljednjih 12 mjeseci.

Sredinom prošle godine, Okružni sud u Kölnu izrekao mu je 1.950 eura kazne zbog kršenja sigurnosti saobraćaja i vožnje bez dozvole. Bosanac nije platio novčanu kaznu koja je ekvivalentna boravku u zatvoru 130 dana.

To nije sve: I lokalni sud Bergisch-Gladbach je državljaninu BiH izrekao kaznu od 2.250 eura (150 dana zatvora) zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i bez dozvole!

Pošto nije imao 4.200 eura da plati "stare grijehe", Bosanac je upućen na izdržavanje kazne od 280 dana u zatvor Bernau am Chiemsee. 

Dok bude ležao u zatvoru, vozački dosije bit će obogaćen još jednim prekršajem: Savezna policija Freilassing otkrila je da u trenutku zaustavljanja u Njemačkoj ponovo nije imao važeću vozačku dozvolu!

Zvaničnici su proslijedili neophodne podatke Inspektoratu saobraćajne policije Traunstein koje će odrezati još jednu kaznu nesavjesnom vozaču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije