Viktor Orbán protiv angažovanja stranih radnika: Sami možemo čistiti toalete

Anadolija
Viktor Orbán protiv angažovanja stranih radnika: Sami možemo čistiti toalete
/ Facebook
Premijer Mađarske Viktor Orbán izjavio je u utorak tokom obraćanja u Trgovinskoj i industrijskoj komori Budimpešte da je etnička homogenost Mađarske jedan od najvažnijih pokretača ekonomskog rasta te zemlje.

"Konkurentnost možemo povećati prvenstveno očuvanjem etničke homogenosti. To je nešto što danas možemo slobodno kazati, a zbog čega su nas mnogi kritikovali. Dokazano je da previše miješanja izaziva probleme", rekao je Orbán prisutnima.

Naglasio je kako njegova zemlja ne smije rizikovati i mijenjati "etničku sliku", istakavši da je protiv angažovanja stranih radnika u Mađarskoj, koja se sve više suočava sa nedostatkom radne snage.

"Ne bih volio da se zemlja nađe u situaciji da niskokvalifikovane poslove daje strancima. Mi sami moramo obaviti potrebne zadatke kako bi nacija funkcionisala, bez obzira radi li se o čišćenju toaleta ili nuklearnim istraživanjima", poručio je Orbán. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije