Uhapšena trojica Bosanaca: Pljačkali, bježali s Fordom Ka i gađali policiju

J. M.
Uhapšena trojica Bosanaca: Pljačkali, bježali s Fordom Ka i gađali policiju
U posljednjih nekoliko dana, njemačka policija evidentirala je povećan broj provala u automobile na području Donje Saksonije – u Buxtehudeu, Jorku i Horneburgu.

Nakon posljednje pljačke, u nedjelju u 2.40 sati ujutro policiji se javio svjedok da su trojica mogućih počinitelja pobjegla u zelenom Fordu Ka.

Policija je brzo reagirala, poslala više patrolnih kola da bi potom uslijedila bjesomučna potjera za provalnicima.

Tokom jurnjave magistralnim cestama na sjeveru Njemačke, osumnjičeni u Fordu Ka jurili su 140 km/h, čak i kroz naselja gdje je brzina limitirana na 50 km/h. Dok ih je jurila policija provalnici su iz Forda bacili više predmeta na četiri policijska automobila.

Pljačkaši su zaustavljeni na jednom parkingu na kraju Elbstrasse u gradu Stade.

Ispostavilo se da su uhapšeni provalnici – trojica državljana BiH, starosti između 19 i 26 godina, nastanjeni u Hamburgu.

Pretragom Forda Ka pronađen je provalnički alat i brojni ukradeni predmeti. Vozač Forda Ka može dodatno očekivati prijavu zbog vožnje bez dozvole i automobilskog osiguranja, te falsificiranja dokumenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije