Uhapšena dvojica Bosanaca: Ukrali više od 50 kvalitetnih bicikalâ

Radiosarajevo.ba
Uhapšena dvojica Bosanaca: Ukrali više od 50 kvalitetnih bicikalâ
/ Foto: Njemačka savezna policija
Kriminalistička policija u njemačkom Halleu, u suradnji s državnim tužilaštvom Dessau-Roßlau vodi istragu protiv organizirane kriminalne grupe koja se tereti za krađe i prevare.

Glavni osumnjičeni su državljani BiH, starosti 22, odnosno 25 godina, koji su ispred lokalne željezničke stanice ukrali više od 50 visokokvalitetnih bicikala i prebacili ih u Poljsku gdje su prodati.

Ako se ovome dodaju brojne prevare, bh. tandem je razne osobe u Njemačkoj oštetio za ukupno 100.000 eura.

Službenici njemačke policije u srijedu su izvršili pretres pet prostora koje su koristili uhapšeni Bosanci. Tu su, između ostalog, pronašli 25 bicikala, ali i određene količine narkotičkih sredstava.

"Koordiniranom akcijom uhvatili smo dobro umreženu međunarodnu bandu koja se bavila krađom visokokvalitetnih bicikala, što postaje sve unosnija kriminalna djelatnost. Nadam se da smo tako spriječili neke buduće krađe dvotočkaša u ovom dijelu Njemačke", rekao je Markus Pfau, jedan od čelnika policije u Halleu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije