Slučaj ubistva bh. državljanina: Da li će jedna slika osloboditi Shkelzena D.

J. M.
Slučaj ubistva bh. državljanina: Da li će jedna slika osloboditi Shkelzena D.
Slučaj ubistva bh. državljanina Igora Z. skoro godinu dana zaokuplja pažnju austrijske javnosti. Podsjetimo, 16. aprila prošle godine, bečka policija obaviještena je da se na ulici glasno svađaju i odguruju dvojica muškaraca.

Kada je policija došla, na mjestu incidenta zatekli su muškarca pogođenog u glavu iz pištolja ZastavaŽrtva: 26-godišnji državljanin BiH Igor Z. kojem nije bilo pomoći. Umro je na mjestu sukoba.

Svega 15 minuta kasnije u obližnju policijsku stanicu Wien-Brigittenau ušao je Shkeizen D., rođen 1989. godine na Kosovu.

"Napravio sam sr...e", priznao je policajcima koji su ga uhapsili i optužili za ubistvo.

Međutim, na suđenju u novembru Shkeizen D. oslobođen je odgovornosti za ubistvo jer na njegovom tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi baruta, niti je ugao putanje metka kojeg je ispalio ubica odgovarao njegovoj visini.

No, danas je na bečkom Regionalnom sudu za krivična pitanja počeo ponovljeni proces protiv Shkeizena D., iako malo ko, čak ni rodbina ubijenog bh. državljanina, vjeruje da je Kosovar ubica.

Werner Tomanek i Philipp Wolm, advokati optuženog Shkeizena D., pripremili su nove dokaze za ponovoljeno suđenje. Osim ključnog, nedostatka tragova baruta na tijelu njihovog klijenta, od svjedoka zločina dobili su sliku navodnog ubice koju im je poslala izvjesna gospođa B. preko WhatsAppa.

Ako sud prihvati ove dokaze, misterija ostaje: Ko je ubio Igora Z.?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije