S Kosova u Europu: Bosanac i dvojica Austrijanaca unijeli 40 kg kanabisa

J. M.
S Kosova u Europu: Bosanac i dvojica Austrijanaca unijeli 40 kg kanabisa
Austrijska policija uhapsila je tri osobe koje su tokom ove godine unijele 40 kilograma kanabisa s Kosova.

Prvi čovjek bande bio je 21-godišnji Austrijanac iz Gmundena kome su asistirali više puta osuđivani 27-godišnji zemljak iz Ebenseea i 29-godišnji državljanin BiH.

Vođa bande organizirao je kupovinu droge u januaru, no policija još istražuje kako je kanabis stigao u Austriju s Kosova.

"Mislimo da su radili za neke krupnije kriminalce. Uhapšeni ne žele otkriti njihova imena", rekao je Hans-Jürgen Hofinger, kriminalistički inspektor iz Vöcklabrucka, za Volksblatt.

Trojka je prodavala kanabis u okruzima Gmunden i Vöcklabruck, a samo u posljednja dva mjeseca plasirali su 13 kilograma kanabisa.

Policija je neko vrijeme nadzirala 29-godišnjeg Bosanca da bi ga uhapsili u martu. U kući njegovih roditelja pronašli su sedam kilograma marihuane.

Saučesnici su nastavili nesmetano raditi, sve dok nisu uhapšeni u junu sa šest kilograma kanabisa.

Policija je vršila detaljnu istragu, ispitala 37 kupaca, otkrila da je s Kosova stiglo 40 kilograma kanabisa, prije nego je jučer objavljena informacija za medije.

Članovima tročlane bande prijeti zatvorska kazna od po 15 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije