Porošenko: Nizozemski referendum o sporazumu EU - Ukrajina predstavlja atak na jedinstvo Europe

Radiosarajevo.ba
Porošenko: Nizozemski referendum o sporazumu EU - Ukrajina predstavlja atak na jedinstvo Europe

Predsjednik Ukrajine Petro Poroshenko smatra da je referendum u Nizozemskoj o sporazumu EU i Ukrajine usmjeren protiv jedinstva Europe i europskih vrijednosti.

"Pravi cilj organizatora referenduma nije sporazum o pridruživanju između Ukrajine i EU, nego napad na jedinstvo Europe, napad na širenje europskih vrijednosti", rekao je ukrajinski predsjednik u svom komentaru na preliminarne rezultate referenduma u Nizozemskoj po kojima je 64 posto glasača odbacilo pridruživanje Ukrajine velikoj europskoj porodici.

Porošenko se zahvalio svim Nizozemcima koji su glasali "za" Sporazum o pridruživanju i napomenuo da rezultati referenduma neće biti prepreka za europske integracije Ukrajine.

"Želim naglasiti da ovaj referendum, u skladu s Ustavom i zakonima Nizozemske, ima samo savjetodavnu ulogu. Posljednju riječ imaju vlada, parlament, političari Nizozemske. Siguran sam da ovaj događaj ne predstavlja prepreku na putu Ukrajine u Europu", rekao je Porošenko.

Porošenko napominje da će se Ukrajina nastaviti kretati na putu europskih integracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije