Pogledajte šest najtraženijih europskih kriminalaca koji dolaze sa prostora ex-yu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte šest najtraženijih europskih kriminalaca koji dolaze sa prostora ex-yu (FOTO)
/ Radomir Cvijanović

Na listi 46 najtraženijie europskih kriminalaca nalazi se šest osoba sa prostora ex-yu. To je objavila Europska policija EUROPOL, uz slike i biografije "EU Most Wanted" osoba za kojima su raspisane potjernice.

Koji su to ex-yu kriminalci u probranom društvu?

Radomir Cvijanović (BiH/Slovenija) rođen 7. novembra 1984. godine. Opljačkao banku u Sloveniji 2005. godine i tom prilikom ukrao 20 miliona eura u novčanicama i 13 miliona u drugim dragocjenostima.

Hime Lufaj (Kosovo), rođen 23. augusta 1984. Pokušao da ubije policajca nožem u predjelu grudi i nadlaktice. Prilikom pljačke jedne žene više puta nožem izbo prolaznika koji je želio pomoći ženi.

Darjan Ješovnik (Slovenija), rođen 8. decembra 1985. Uključen u šverc 718 kilograma kokaina koji je nabavljen u Brazilu i potom preko Španije stigao do Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Izet Ajdinović (Srbija) rođen 25. juna 1971. Optužen da je pripadnik kriminalne organizacije koja se tereti za otmice, pranje novca, uzimanje talaca i ucjene. Tereti se i za brutalan napad na jednu luksemburšku porodicu. U bjekstvu od 2013. 

Željko  Bojanić (Crna Gora), rođen 21. augusta 1966. Dio međunarodne grupe krijumčara droge, bavio se posredništvom u prodaji i kupovini kokaina u Brazilu, Austriji i Sloveniji.

Bojan Dragićević (Hrvatska), rođen 16. februara 1981. Sa svojim kompanjonom Zoranom Svitlicom u augustu 2005. dva puta opljačkao banku u Šibeniku. U maju 2012. uhapšen u BiH i izručen Hrvatskoj. Iz najstrože čuvanog zatvora u Hrvatskoj pobjegao 25. septembra 2013. godine, ali je isti dan uhapšen. U augustu 2014. ponovo pobjegao iz zatvora.

Slike najtraženijih ex-yu kriminalca sa liste EUROPOL-a pogledajte u galeriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije