Počeo prvi proces za seksualno uznemiravanje njemačkih žena u novogodišnjoj noći

Radiosarajevo.ba
Počeo prvi proces za seksualno uznemiravanje njemačkih žena u novogodišnjoj noći

Njemačku javnost uznemirili su brojni slučajevi seksualnog uznemiravanja žena u novogodišnjoj noći, gdje su počinioci uglavnom bili migranti iz Sjeverne Afrike. 

Vjeruje se da su događaji u novogodišnjoj noći presudno utjecali na promjenu raspoloženja njemačke javnosti prema izbjeglicama i napuštanje politike "dobrodošlice".

Njemačka policija i tužilaštvo ispitali su na hiljade svjedoka da bi najzad počeo i prvi sudski proces za seksualno uznemiravanje žena. 

U Dusseldorf je počelo suđenje 33-godišnjem Taoufiku M. iz Maroka koji se tereti za zlostavljanje i silovanje 18-godišnje djevojke iz Mönchengladbacha.

Dok je žrtva sa suzama ulazila u sudnicu Taoufik M. je pokrio glavu kapuljačom.

Djevojka iz Mönchengladbacha opisala kako je nju i četiri prijateljice u Starom gradskom središtu Düsseldorfa okružilo 15-20 osoba iz Sjeverne Afrike koji su ih pipali, dodirivali po genitalijama, grudima. 

"Bojala sam se da ne budem silovana. Tri minute, koliko je trajao napad, odužili su se kao vječnost", rekla je nesretna djevojka.

Jednog od zlostavljača – Taoufika M. – prepoznala je na TV snimku, međutim, na prvom svjedočenju u sudnici nije bila 100-postotno sigurna da li se radi o pravoj osobi. 

Taoufik M. živi u jednom azilantskom centru u Oberbilku, a ukoliko se dokažu optužbe protiv njega mogao bi dobiti do četiri godine zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije