'Mutti' je nepokolebljiva: Angela Merkel ne mijenja politiku prema izbjeglicama

Radiosarajevo.ba
'Mutti' je nepokolebljiva: Angela Merkel ne mijenja politiku prema izbjeglicama

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da ne planira mijenjati izbjegličku politiku, bez obzira na rezultate jučerašnjih izbora u tri pokrajine na kojima je njena partija CDU pretrpjela značajne gubitke, prenosi Anadolu Agency. 

Merkel je priznala da je pitanje izbjeglica dominiralo na pokrajinskim izborima te da mnogi glasači smatraju da još uvijek ne postoji zadovoljavajuće rješenje.

"Čvrsto sam uvjerena da nam je potrebno evropsko rješenje, a za to rješenje treba vremena", izjavila je Merkel.

Glasnogovornik njemačke kancelarke Steffan Seiber ranije je izjavio kako će "savezna Vlada ostati pri svom kursu po pitanju izbjegličke politike, potpuno odlučna, u zemlji i inostranstvu".

On je dodao kako cilj mora biti zajedničko, održivo evropsko rješenje koje vodi opipljivom smanjenju broja izbjeglica u svim državama članicama EU.

Kršćansko-demokratska unija (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel pretrpjela je značajne gubitke na izborima koji su jučer održani u tri savezne pokrajine, jer su poraženi u dvije, dok je antimigraciona Alternativa za Njemačku (AfD) postigla istorijski uspjeh. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije