Horor: Ovo je Marcel Hesse koji je na internet postavio ubistvo 9-godišnjaka

Radiosarajevo.ba
Horor: Ovo je Marcel Hesse koji je na internet postavio ubistvo 9-godišnjaka
/ Foto: Bild
Njemačka u šoku nakon novog brutalnog zločina – ubistva 9-godišnjeg dječaka u gradiću Herne.

Osumnjičeni za ubistvo je 19-godišnji Marcel Hesse koji je uhapšen u četvrtak navečer, a posljednje informacije govore da je života lišio najmanje još jednu osobu.

Hronika užasa počela je u ponedjeljak navečer kada je Hesse u podrumu svoje kuće ubio 9-godišnjeg Jadena F. Obdukcija tijela dječaka pokazala je da je izboden nožem više puta – mediji javljaju čak 58 puta!

Reinhard Peters, advokat porodice Jaden, saopćio je da je Hesse namamio dječaka u podrum. Nakon ubistva poslao je prijateljima, putem aplikacije WhatsApp, slike s mjesta zločina uz poruku "Ubio sam dijete iz komšiluka. Ne osjećam se loše zbog toga, moj pas više krvari od njega".

Korisnici društvenih mreža obavijestili su policiju o monstruoznom događaju, no prije njih leš pronalazi očuh dječaka koji je pokucao na vrata kuće u komšiluku i od majke Marcela Hessea saznao da se "nešto užasno desilo".

U tom trenutku Marcel Hesse je u bijegu. Policija raspisuje potjernicu za mršavim mladićem kratke kose, visine oko 1,75 metara. Nakon tri dana masovne potjere mladić koji odgovara opisu ulazi u obližnji restoran brze hrane.

"Molim vas, pozovite policiju koja je u potrazi za mnom", rekao je i sačekao  da bude uhapšen.

Tokom istrage policija je prikupila određene informacije, ali je je demantovala postojanje video zapisa o ubistvu.

Nakon hapšenja Marcel Hesse je istražitelje uputio na požar u jednoj kući u blizini ubistva dječaka. Tamo je policija pronašla još jedan leš, pa se sada istražuje ima li Hesse veze s ovom smrću.

Osumnjičeni za ubistvo nije bio poznat policiji, objavljeno je da se želio prijaviti u vojsku. Policija ga opisuje kao usamljenika koji je imao samoubilačkih misli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije