Hoćemo li kod nas dočekati: Parlamentarac vratio mandat i dobio svoj sendvič

Radiosarajevo.ba
Hoćemo li kod nas dočekati: Parlamentarac vratio mandat i dobio svoj sendvič
Foto: Senvičarna / Sendvić Poslanc
Slovenački distributer brze hrane specijalizovan za sendviče iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog zastupnika u Parlamentu i na tržište plasirao sendvič "poslanc" ("zastupnik").

"U pitanju je korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem Parlamentu", objavila je kompanija "Sendvičarna", aludirajući na zastupnika Jurija Krajčiča, koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šareca (LMŠ) u ponedeljak vratio mandat.

Razlog? U razgovoru s kolegama priznao da je u pauzi zasedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič i prošao mimo blagajne jer mu se žurilo, a prodavačice na njega nisu obraćale pažnju.

Iako je kasnije platio sendvič i rekao da se radilo o "društvenom eksperimentu" kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec je insistirao da Krajčič vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mjera protiv njega previše stroga.

Firma "Sendvičarna" s poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani marketinški je iskoristila taj slučaj i počela da prodaje sendviče "zastupnik".

Sendvič je napravljen od domaćeg peciva s integralnim brašnom, narezanih slovenačkih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije