Europol poslao razglednice odbjeglim kriminalcima: Dragi naši, vratite nam se

Radiosarajevo.ba
Europol poslao razglednice odbjeglim kriminalcima: Dragi naši, vratite nam se
Europske policijske snage poslale su, u okviru nove kampanje, "duhovite" razglednice najtraženijim odbjeglim kriminalcima Starog kontinenta, uz želje da se što prije vrate.

"Dragi naš Arthure, belgijski pomfrit je najbolji i znamo da ti nedostaje. Vrati se da uživaš u njemu - imamo lijepo iznenađenje za tebe", kaže se u razglednici belgijske policije koja je adresirana na Arthura Navrockog, osuđenog za trgovinu drogom, koji je u bjekstvu.

Kampanja ljetnih razglednica Europola objavljena je danas u okviru inicijative da se uhvate europski najtraženiji kriminalci.

"Dragi Faruk, sigurno znaš da je život najbolji u slatkoj Francuskoj. Nadamo se da ćeš nam se vratiti uskoro", piše na razglednici francuske policije koja je poslana Faruku Hačiju, osuđenom za nekoliko oružanih pljački.

U pozadini ove duhovite kampanje je namjera Europola da pozove građane kako bi pogledali portal agencije, u nadi da će tako moći pronaći tražene kriminalce.

"I dok većina nas uživa u zasluženom ljetnom odmoru, kriminalci ne prave pauzu u kriminalu. Turističke destinacije su popularna mjesta za skrivanje kriminalaca", zaključuje se u saopćenju Europola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije