Državljanin BiH šokirao Austriju: U 17 dana počinio 18 krivičnih djela

J. M.
Državljanin BiH šokirao Austriju: U 17 dana počinio 18 krivičnih djela
Austrijska policija objavila je da je uhapsila 37-godišnjeg državljanina BiH koji je oborio neslavni rekord. U periodu od 21. juna do 8. jula, dakle za svega 17 dana, Bosanac je izveo čak 18 krivičnih djela!

Sve je počelo kada je 21. juna provalio u kancelariju jednog trgovca automobila u Salzburg-Aigenu i tamo ukrao ključeve Audija, saopćila je policija u Salzburgu.

S ukradenim ključem izvezao je Audi koji je koristio do 27. juna stavljajući na automobil nekoliko različitih ukradenih tablica. "Lažni"  identitet vozila pomogao mu je tokom krađa goriva na benzinskim pumpama.

Kada je policija 27. juna pronašla ukradeni Audi, otkrili su tragove koji će dovesti do počinioca.

No, do trenutka hapšenja, 37-godišnji Bosanac nastavio je krimi-turneju. Kako bi se osvetio radnicima hotela u Salzburgu-Lehenu, koji su ga izbacili zbog pušenja u sobi, ukrao je mobilni telefon na recepciji.

U St. Gilgenu je ušao u apartmansko naselje i ukrao nekoliko električnih uređaja. Završni račun pokazao je da je Bosanac u 17 dana izveo 18 krivičnih djela i napravio štetu od 15.000 eura.

To nije sve, otisci prstiju povezali su ga s nekoliko provalnih krađa u Salzburgu tokom prošle godine. Državljanin BiH priznao je sva krivična djela i već je prebačen u zatvor Puch-Urstein.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije