Italija / Toscana: Bosanci opljačkali zlataru i BMW-om bježali brzinom 200 km/h

18. 07. 2017. u 07:41:00 J. M.

Shares: 0

Vozači i putnici-namjernici na italijanskom autoputu A1 kroz pokrajinu Tockanu minulog vikenda svjedočili su potjeri u stilu najboljih akcionih filmova, izvještavaju lokalni mediji.

U središtu pažnje bila su dvojica državljana BiH – starosti 51, odnosno 31 godinu – nastanjeni u mjestu Giugliano in Campania (Napulj).

Oni su upali u zlataru u mjestu Tavarnuzze, blizu Firenze, u namjeri da izvrše pljačku. Bezuspješno su pokušali otvoriti sef, ali su aktivirali alarmni sistem povezan s policijskom stanicom u Firenzi.

Umjesto dragocjenostima iz sefa Bosanci su se morali zadovoljiti satovima, lancima i drugim vrijednim predmetima iz izloga zlatare.

Pobjegli su u BMW-u, no vrlo brzo im je za petama bila policija. Uslijedila je dramatična potjera italijanskim autoputem A1 pri čemu se BMW u kojem su bili Bosanci kretao brzinom od 200 km/h.

Tokom potjere patrola italijanske saobraćajne policije iz Battifollea (Arezzo) ispalila je tri hica upozorenja u pravcu BMW-a. Ni to nije bilo dovoljno da zaustavi Bosance koji su nastavili vožnju "cik-cak".

Nakon 20-ak minuta jurnjave BMW je zaustavljen na odmorištu u blizini Monte San Savina (Arezzo). Ni tada se provalnici iz BiH nisu željeli predati nego su preskočili mrežnu ogradu i trčeći pobjegli u obližnje polje.

Policajci su ih uspjeli zaustaviti i uhapsiti, a jednog od provalnika okrznuo je metak zbog čega je smješten u bolnicu u Arezzu.

NEMA KOMENTARA