Desničar o roštiljanju stranaca: Žitelji Beča moraju postati gospodari u svom gradu

Radiosarajevo.ba
Desničar o roštiljanju stranaca: Žitelji Beča moraju postati gospodari u svom gradu

Čak i ako istraživanja pokazuju da je imigracija i integracija stranaca tek peta najvažnija tema za glasače uoči predstojećih lokalnih izbora u Beču, Austrijska narodna stranka (ÖVP) i Slobodarska partija Austrije (FPÖ) takmiče se u populističkim porukama.

Dan nakon što je Gernot Blümel iz vladajuće ÖVP kancelara Sebastiana Kurza iznio zahtjev da uslov pri dodjeli socijalnih stanova treba biti poznavanje njemačkog jezika, stigao je odgovor ekstremno desničarskog FPÖ-a.

Maximilian Krauss, gradski vijećnik FPÖ-a, okomio se na roštiljanje na bečkom Dunavskom ostrvu.

"Migranti su okupirali ovaj prostor pa pravi žitelji Beča nemaju gdje roštiljati", objašnjava Krauss na video klipu koji je Facebooku imao desetine hiljada pregleda.

Krauss je otišao na ostrvo, snimao migrantske porodice, a sve je začinio orijentalnom muzikom.

"Ovako izgleda vikend na mjestima za roštilj. To je rezultat propale crveno-zelene imigracijske politike (op. ÖVP i Stranka Zelenih). Želimo da žitelji Beča ponovo postanu gospodari u svom gradu", poručio je Krauss i izazvao lavinu kritika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije