Djevojka koja je zarobila i tukla dva muškarca u Sarajevu predata Tužilaštvu

2
Radiosarajevo.ba
Djevojka koja je zarobila i tukla dva muškarca u Sarajevu predata Tužilaštvu
Foto: Avaz.ba / Dovođenje djevojke u Tužilaštvo KS

Uhapšena 19-godišnjakinja u Sarajevu, osumnjičena da je zatočila i tukla dvije osobe i prodavala drogu, predata je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"19-godišnjakinja osumnjičena za krivična djela teška tjelesna povreda, protupravno lišenje slobode i neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predata je u nadležnost KTKS.

Bit će zadržana 24 sata i nakon što je u tom zakonskom roku ispita, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je Arabela A.

Omar Mehmedbašić, advokat koji je zastupa, potvrdio je za Radiosarajevo.ba da se branila šutnjom.

Istaknuto je da je osumnjičena u maju ove godine, u stanu na Alipašinom polju, protuzakonito postupala, tačnije, ograničila slobodu kretanja dvojici muškaraca. Potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila povrede nožem.

Podsjetimo, u nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, započete 7. jula 2020. godine, policijski službenici Federalne uprave policije jučer su uhapsili A.A. (2001.), koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Teška tjelesna ozljeda“, „Protupravno lišenje slobode“ i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Pretresen je i stan koji koristi osumnjičena, na području općine Novi Grad Sarajevo, i tada je pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Heroin“, „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti.

Naime, osumnjičena je u mjesecu maju 2020. godine u svom stanu, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja licima D.K i A.LJ. a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne ozljede licu D.K., dok je lice A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije