! / Uhapšena 19-godišnjakinja u Sarajevu: Zatočila i tukla dvoje, prodavala drogu...

14. 09. 2020. u 16:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, započete 7 jula 2020. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su danas 14. septembra 2020. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili još jedno lice iz Sarajeva, inicijala A.A. (2001.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Teška tjelesna ozljeda“, „Protupravno lišenje slobode“ i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičena na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Heroin“, „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, osumnjičena je u mjesecu maju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja licima D.K i A.LJ. a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne ozljede licu D.K., dok je lice A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

Osumnjičena A.A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

NEMA KOMENTARA