Zatražen pritvor za tri osobe osumnjičene da su pomagale Sejfoviću

Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za tri osobe osumnjičene da su pomagale Sejfoviću
Tužilaštvo KS-a uputilo je Općinskom sudu Sarajevo zahtjev za jednomjesečni pritvor čuvarima Nikoli Simiću i Arminu Delaliću te medicinskom tehničaru Igoru Milošu.
 
Glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić ovu informaciju je potvrdila za Radiosarajevo.ba dodavši da je Muhamed Karić pušten na slobodu nakon što je ispitan.

"Miloš je osumnjičen za omogućavanje bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda, a  Simić i Delalić su osumnjičeni za djelo protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode. Za Miloša je zatražen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, dok je za Delalića i Simića pritvor zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti", kazala nam je Bavčić. 

Treba napomenuti da su uhapšena još dvojica muškaraca i to na području Zeničko-dobojskog kantona, a za njih će odluka biti donesena u zakonskom roku od 24 sata. 

Sejfović je pobjegao u nedjelju  iz KPZ-a Sarajevo gdje se nalazio u pritvoru, a tom prilikom je pucao na stražare. Optužen je za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine kada je poginula jedna osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije