Veliki požar kod Trebinja: Nekoliko kuća izgorjelo, strahuje se da ima stradalih

Radiosarajevo.ba
Veliki požar kod Trebinja: Nekoliko kuća izgorjelo, strahuje se da ima stradalih
Prava drama zavladala je tokom popodnevnih sati u selu Dubočani kod Trebinja, kada je izbio požar koji je vrlo brzo zahvatio stambene objekte, zbog čega je alarmiran veliki broj vatrogasaca.

Kako su za Radiosarajevo.ba kazali iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, sva raspoloživa sredstva usmjerena su u ovo selo, gdje traje velika borba sa vatrenom stihijom, zbog čega nema dodatnih informacija sa mjesta na kojeg bukti požar.

Ipak, kako javljaju reporteri iz ovog sela, nekoliko kuća je izgorjelo, a vatra prijeti da zahvati cijelo selo. Vatrogasci i mještani, među kojima su žene i djeca, nastoje da odbrane kuće, ali bezuspješno jer plamen ide uz zidove i velikom brzinom zahvata objekte, prenosi Srna.

Mještani kažu da je u jednom od izgorjelih objekata bila nepokretna starica, ali da ne znaju da li je spasena.

Požar je izbio iznenada oko 13.30 sati i samo za sat vremena opkolio je cijelo selo.

Vatrogasci na terenu kažu da ne znaju sa koje strane da gase vatru, jer se od dima i plamena, koji dostiže više metara u visinu, ne može ni prići. Poseban problem predstavljaju visoka šuma i nisko rastinje koji se nalaze oko kuća.

Na požarištu se nalazi i policija koja pomaže lokalnom stanovništvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije